A fogkorona készítés élethű pótlást eredményez

A megfelelő szájápolás nem csak azért fontos, hogy fogaink szépek maradjanak, hanem egészségünk szempontjából is meghatározó. Bármelyik fogorvos megmondhatja, hogy érdemes rendszeresen ellátogatni egy fogászat XI. kerület területén található rendelőjébe fogászati szűrésre. A szűréssel még idejében el lehet kapni a betegségeket ,és megelőzhető a komolyabb baj. Ehhez ajánlott félévente látogatni valamelyik fogászat XI. kerületi rendelőjét, így megkímélheti önmagát a későbbi kellemetlen beavatkozásoktól. Ha elhanyagolja fogait, és nem figyel az intő jelekre, akkor szerencsés esetben csupán kilyukadnak a fogak és töméssel menthetőek, rosszabb esetben el is veszítheti őket.

A szűrés teljes mértékben fájdalommentes vizsgálat, aminek során alaposan átnézik a fogazatát. Elképzelhető, hogy az orvos javasolja a fogkő eltávolítását, ami szintén nem jár fájdalommal, de ha nem szedik le időben valamelyik fogászat XI. kerületi rendelőjében, akkor hosszú távon szintén a fogak elvesztéséhez vezethet. Ha már mégis megtörtént a baj, és kilyukadt a fog, akkor forduljon mihamarabb orvoshoz, mert ha a gyulladás túl erős lesz, akkor már nem lehet megúszni a kezelést némi kellemetlenség nélkül.

A lyukas fogat bizonyos esetekben fogkorona készítés segítségével hozzák rendbe. Az első fogaknál például megeshet, hogy nem lehet megoldani az esztétikus fogtömést. Ilyen esetben fogkorona készítéssel oldják meg a problémát. Ezt legegyszerűbben úgy lehet elképzelni, hogy egy sapkát kap a problémás fog. Ezt a sapkát egy speciális ragasztóval helyezik fel, ügyelve arra, hogy ne maradjon semmilyen rész a fog és a korona között. Így nem jut be semmiféle szennyeződés a lyukba.

Az első fogak esetében érdemes cirkóniumkoronát kérni, még ha ez drágább is, mint a porcelán. A cirkóniummal ugyanis lényegesen élethűebb pótlást tudnak biztosítani a fogkorona készítés során. Az, hogy mennyi időt vesz igénybe a fogpótlás, nem határozható meg pontosan, ugyanis esetenként változik. Amikor az orvos megvizsgálja a fogazatot, akkor derül ki, hogy milyen kezelésekre lesz szükség.