Garázskapu megoldások minden esetre

A garázs nem megfelelő nyílászárója sok fejtörés és bosszankodás okozója lehet. Hiszen, ha nem elég körültekintően választunk, akkor könnyen meglehet, hogy a garázskapu rengeteg helyet fog igényelni nyitás, csukás esetében, amire mindig fenn kell tartani a szabad területet.

Garázskapu megoldások
Garázskapu megoldások

A Hörmann garázskapu változatok több megoldást is kínálnak aszerint, hogy milyen a garázsnak és a környezetnek a kialakítása. Ha elég magas a garázs, akkor választhatunk olyat, amelyik az építmény födémje alá csúszik. Ilyen például a Berry-billenőkapu, ami nyitáskor kifelé billen, majd a garázs plafonja alá helyezkedik be. A szekcionált garázskapu függőleges felfelé nyílik, így a garázs előtti tér sem lesz lefoglalva.

A Hörmann talán leginkább helytakarékos megoldása a Rollmatic, ami redőnykapu néven is ismert. Nem igényel teret sem az épületen kívül, sem belül és még a födémet sem foglalja el. Ha ellátogat a www.hormann.hu weboldalra, akkor részletes leírást is találhat ezekről a remek termékekről, amelyek mellett még a gyűjtőgarázs-kapukkal és az oldalra futó szekcionált kapukkal is megismerkedhet.