A hajnövekedés serkentő szerek összetevői

A gyors hajnövesztésről szóló legendák, tippek, az esetek többségében nem állják meg a helyüket, röviden teljesen hatástalanok, azonban próbálkozni lehet velük. A haj a hajhagymák megfelelő működése során növekedik, úgyhogy a hatékony hajnövekedés serkentő készítmények olyan vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyek ezt a folyamatot elősegítik. Az ezeket a vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmazó étrenddel, illetve a különféle gyógyhatású készítményekkel belülről fokozhatjuk a hajnövekedést.

Kívülről pedig gyógynövényekkel, pakolásokkal, speciális hajápoló termékekkel segíthetjük elő a picit gyorsabb hajnövekedést. Az is nagyon fontos, hogy télen sapkában járjunk és hogy ne fázzon meg a fejünk. A hajnövekedés serkentő szerek közé sorolhatóak tehát a különböző vitaminok, étrend kiegészítők, valamint a gyógyhatású készítmények. A legfontosabb hajnövesztő vitaminok a következőek: A-, B1-, B2-, B5-, B6-, illetve a H- és az E-vitamin.

A vitaminok mellett, a hatékony étrend kiegészítők fontos összetevői között szerepel a vas, a magnézium, a cink, a folsav, valamint a szilícium egyaránt. Mivel a hajszálak építőanyaga a keratin, aminek az előállításához a szervezet felhasználja a metionint és a ciszteint, ezért a hajnövekedés serkentő gyógyhatású készítmények fontos hatóanyagai. Kaphatóak ma már olyan hajnövesztő hatású készítmények is, amelyek a fontos vitaminokat és nyomelemeket természetes növényi kivonatok formájában tartalmazzák.

Ezeket mindenképpen tanácsos kipróbálni, hiszen a szervezet leginkább a természetes anyagokra reagál pozitívan. Ilyen például a csalán és mezei zsurló, valamint a búzacsíra és a köles kivonata, amelyek számos gyógynövény alapú hajnövekedés serkentő szernek rendkívül fontos, nélkülözhetetlen összetevői. A nemrégiben történt kutatások eredménye feltárta, hogy a bőr és a haj szépségét, valamint az egészséges növekedését elősegítő hatóanyagnak, a para-amino-benzoesavnak nagy jelentősége van, így már több készítményben is előfordul.