Mire figyeljen a babaszoba kialakításakor?

A pici érkezése előtt a szülők egyik legfontosabb feladata a megfelelő helyiség kialakítása. A babaszoba praktikus, stílusos és mindenekelőtt biztonságos kell legyen. Mielőtt bármit is tenne, gondolja végig az egészet. Írjon egy listát azokról a dolgokról, amelyekre feltétlenül szüksége lesz. A lényeges berendezések közé tartozik, például a kiságy, a pelenkázó, a ruhásszekrény, stb.

A bútorok kiválasztásakor a biztonság legyen az elsődleges szempont! A kiságy méretére és stabilitására nagy hangsúlyt kell fektetni. A pelenkázó magassága szintén fontos, hogy ne fájjon az anyuka dereka. A babaszoba kialakítása során, a bútorokat javasolt a falhoz rögzíteni, hogy a pici nem tudja felborítani azokat.

A dekorációt illetően nagy a választék. A üzletekben szép számmal találhat finom textúrájú takarókat, mókás figurákat és lágyan világító éjszakai lámpákat. A fővilágításnak erősnek kell lennie, hiszen a játékhoz és a pelenkázáshoz szükséges a megfelelő fény. A babaszoba kivitelezése igencsak összetett feladat.