Tömítőanyagok beton dilatáció elfedésére

Vannak olyanok, akik nem szeretnek bíbelődni az udvar gondozásával, emiatt járókővel vagy betonlapokkal borítják be annak teljes területét. Ez utóbbi megoldás kivitelezése nem annyira bonyolult, azonban mint minden más esetben, itt is van pár szabály, amit jobb, ha betartunk.

Az időjárás és a hőmérséklet állandó váltakozása bizony csúfot űzhet az ember munkájából, ellenben a beton dilatáció szakszerű kialakítása okos megoldás ezen problémával szemben.

Ez nem jelent mást, mint az elemek elhelyezésekor egy meghatározott méretű rést kell hagyni közöttük, ugyanis a hőmérséklet növekedése az anyag tágulását, a térfogatának növekedését eredményezi. A beton dilatáció elfedésére számtalan tömítést alkalmazhatunk, a lényeg, hogy puhább, rugalmasabb legyen, mint maga a felhasznált építőanyag.

Az udvaron folyó munkálatok esetében erre tökéletes a szurok, a bitumen, de olyan polimer tartalmú készítmények is kaphatóak, amelyek meggátolják a víz beszivárgását. A beton dilatáció kialakítása segít megóvni a munkánkat.